Ga direct naar de inhoud.

Nieuwe generatie Stolk Brothers zet maximaal in op duurzaam ondernemen

𝗩𝗮𝗻𝗱𝗮𝗮𝗴 𝗶𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗪𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 𝗠𝗶𝗹𝗶𝗲𝘂 𝗗𝗮𝗴: 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗯𝗹𝗼𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲𝗿𝘀 𝗦𝘁𝗼𝗹𝗸 𝘇𝗲𝘁 𝗺𝗮𝘅𝗶𝗺𝗮𝗮𝗹 𝗶𝗻 𝗼𝗽 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻

Stolk Brothers uit Bergschenhoek is een van de meest vooraanstaande bloementelers van Nederland. Het familiebedrijf heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in onder meer veenvrij kweken, biodiversiteit en aansluiting op een collectief warmtenet. Daarmee is Stolk Brothers een visitekaartje voor de Nederlandse tuinbouw.

Bijna een eeuw geleden startte Henk Stolk met de teelt van sla en komkommers. In 1978 stapte het bedrijf over op planten, om zich uiteindelijk volledig te focussen op de anthurium. Sinds 2012 staat de vierde generatie aan het roer van de hypermoderne anthuriumkwekerij:Pieter Stolk
enDavid Stolk
. In 2024 won Stolk Brothers dan ook de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Het bedrijf teelt op duurzame wijze een breed assortiment aan exclusieve anthuriums. Die worden geleverd aan afnemers in onder meer Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. In Nederland zijn de anthuriums van Stolk Brothers te koop bij onder meerIntratuin,Tuinland,GroenRijk Retail,Tuincentrum De Bosranden Coppelmans.

Stolk Brothers levert sinds 2023 alle anthuriums veenvrij af en implementeerde verschillende biologische toepassingen in de teelt. Door recente investeringen is het bedrijf klaar voor aansluiting op collectieve duurzame warmte; bovendien werkt het aan toepassing van geothermie. Het gebruikte water wordt door Stolk Brothers opgevangen, gereinigd en opnieuw gebruikt. Door gebruik van biostimulanten worden de planten weerbaarder, waardoor er minder meststoffen nodig zijn.

Daarmee is Stolk Brothers een van de paradepaardjes van de Nederlandse tuinbouw en de Nederlandse economie. Het bedrijf laat zien dat een bedrijf met een geschiedenis van honderd jaar zeer toekomstgericht kan zijn, door zich te richten op innovatie, duurzaamheid en goed werkgeverschap.


Foto's: Fotostudio Vlekke